Nyhedsbrev fra By og Land Faaborg og omegn

Udgivet den:03 august 2023
By By og land Faaborg og omegn

Nyhedsbrev februar 2022

Kære medlemmer af By og Land Faaborg og Omegn.

Med ønsket om en godt nytår får I hermed det første nyhedsbrev i 2022.

Vi sluttede 2021 af med generalforsamling; denne gang afholdt i Borgersalen på Korinth Kro.Bestyrelsen præsenterede sig som en flad struktur uden formand, og som nyt bestyrelsesmedlemindtrådte Michael Juel Lolk. Grete Justesen og Christina Riis Hansen stillede ikke op til genvalg, og derer dermed en ledig plads i bestyrelsen. Hvis du kunne være interesseret, er du meget velkommen til atkontakte os her på e-mail.

Bestyrelsen berettede derudover om dens forskellige aktiviteter i de to forgangne år; deltagelse iborgermøder om ændringer til kommuneplanen og nye lokalplaner, udarbejdelse af høringssvar iforbindelse med emner på dagsordenen i Teknik- og Miljøudvalget samt rådgivning til medlemmer vdr.arkitektoniske spørgsmål, tolkning af lokalplaner mm. Regnskab for 2020 og 2021 blev godkendt,budget for 2022 ligeså.

Prisen for Årets Hus 2021 gik til Korinth Kro for den enorme indsats med at renovere den flotte gamlebygning udelukkende på baggrund af frivillige kræfter og fondsmidler.

Bestyrelsens ønske for det nye år er en tættere, mere hyppig kontakt til vores medlemmer. Vi arbejderpå at kunne invitere til arrangementer og udflugter i bygningskulturens navn, og vi vil fremadrettetudsende nyhedsbreve omkring hvert bestyrelsesmøde, så I kan få et nærmere indblik i hvilke emner, vidrøfter for tiden, og få mulighed for at give jeres besyv med. I er altid velkomne til at henvende jerdirekte til os ved at svare på nyhedsmailen. Derudover er det nu også muligt at følge foreningen påvores nye facebook-side: www.facebook.com/By-og-Land-Faaborg-Omegn-102603035705143Vi opfordrer alle til at følge foreningen og dele arrangementer mm. om vores dejlige lokalområde.

Årets første bestyrelsesmøde blev afholdt i sidste uge. Vi drøftede et tættere samarbejde med By ogLand Midtfyn om bl.a. genoptagelse af dialogmøder med kommunens tekniske forvaltning. Det netopoffentliggjorte lokalplanforslag til omdannelse af tapetfabrikken blev vendt, og vi havde ingenbemærkninger hertil. Det er positivt, at der kommer liv i bygningerne igen.

Ejer af den bevaringsværdige ejendom, Faurhøjvej 33, Vester Aaby, har ansøgt kommunen omnedrivningstilladelse, og jf. Bygningsfredningsloven er foreningen blevet underrettet. Vi har dogvurderet, at ejendommen ligger uheldigt tæt på landevejen og omkringliggende landbrugsejendommeuden et omgivende, bevaringsværdigt miljø, og vi har derfor ingen indsigelser i forbindelse mednedrivningen.

Vi har slutteligt modtaget henvendelse fra Faaborg Kulturhistoriske Museumsforening med opfordring tilat deltage i opstartsmøde den 1. marts 2022 omkring relanceringen af Den Gamle Gård i Holkegade.Invitationen videresendes hermed til jer som vedhæftet.

Alle referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger er altid at finde på vores hjemmeside:www.byogland-faaborg.dk/

Næste bestyrelsesmøde er tirsdag den 5. april 2022.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...