Arkitekturens Dag – Faaborg; fra konserves til kultur

Udgivet den:14 september 2023
By By og land Faaborg og omegn

Event i anledning af Arkitekturens Dag, søndag d. 1. oktober kl. 11.00 – 17.00

30 pladser. Skynd dig at tilmelde dig på Visit Faaborg.

Borgere og gæster færdes til hverdag og på ferier i Faaborg by; sædvanligvis er det gæsterne udefra, som tænker mest over de mange ældre huse, som i høj grad bidrager til byens charme. Og Faaborg by ER usædvanligt rig på smukke, interessante, gamle og fredede bygninger –Klokketårnet, Helligåndskirken, bindingsværksgårdene og Faaborg Museum, men byen er også igang med en større transformation af funktionstømte industribygninger, havneudvikling og ny arkitektur, som bl.a. Havnebadet og Busholdepladsen vidner om.

Dagens arrangement, som er rettet mod borgere i alle aldre og evt. interesserede udefra, vil sætte fokus på en lille del af byens rige arkitekturarv i både stort og småt samt vise pejlemærker ind i fremtidens byudvikling.

Dagen står i arkitekturens tegn, og vi ser og sanser sammen byens ældre, nyere og kommendearkitektur og byrum på forskellige måder i løbet af dagen.

Program:

SPOR 1

Kl. 11.00 – 14.00 – Kreativ workshop for børn og deres voksne. Vi klipper, maler og samler bygninger og rum i byen af papir. Placering: Peter Hansens Atelier – Lagonis Minde 7, Faaborg.

Foto: Laura Stamer.

SPOR 2

Kl. 13.00 – Byvandring i historisk bykerne v. / museumsinspektør Eva Frellesvig. Mødested: Konservesgården. Herfra guidet byvandring til Fynbomalerens Peter Hansens Atelier.

Kl. 14.00 – Besøg i Peter Hansens Atelier – historie og fremtid Et velbevaret originalt kulturmiljø v. museumsdirektør Anne Højer Petersen og arkitekt Martin Jonø – C&W Arkitekter A/S. Placering: Peter Hansens Atelier – Lagonis Minde 7, Faaborg

Kl. 14.45 – 17.00 – Introduktion til den transformation, som havneområdet står overfor i de kommende år samt fælles samtalesalon om dagens oplevelser af arkitektur og byrum – forfriskninger tilbydes. v. / Afdelingsleder for By- og Egnsudvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune Mai-Britt Helle Jensen og Bar ́kitektur netværket (arkitekt Thorbjørn Henriksson, arkitekt Hanne Raunsmed og arkitekt Elin Hirsch). Placering – Tulipbygningen på havnen i Faaborg.

Arrangørgruppen arbejder til hverdag på forskellig vis med arkitektur fra hvert sit standpunkt:Bar ́kitektur er en netværksgruppe, der forestår offentlige debatter om arkitektur og design forarkitekter og arkitekturinteresserede borgere og fagfolk, Østifterne repræsenterer de lokaleprofessionelle arkitekter.

By & Land Faaborg og Omegn arbejder med bygnings- og landskabskultur samt bygningsbevaring,og Faaborg Museum arbejder – parallelt med sin kunstformidling – også med formidling af egenarkitektur og design. Faaborg-Midtfyn Kommune samt Vores Faaborg og Egn arbejder for at samleog styrke byen gennem nye tankegange – både erhvervsmæssigt og turistmæssigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...