Nyhedsbrev fra By og Land Faaborg om og omegn

Udgivet den:03 august 2023
By By og land Faaborg og omegn

Nyt fra By og Land Faaborg og Omegn; aug. 2022

Vi håber, alle har haft en dejlig sommer. For at undgå at gå et kedeligt efterår i møde vil bestyrelsen gerne invitere til en kør-selv-udflugt i bindingsværkets navn lørdag den 17. september 2022 kl. 13.Arrangementet starter ved den fredede Kirkehøjgaard, Kirkevej 5, 5600 Faaborg, hvor vi skal høre om detomfattende restaureringsprojekt, der i år er påbegyndt for at redde den gamle gård. Herefter mødes vi kl. 15 ved Sinebjerg Markhus, Sinebjergskov 25, 5600 Faaborg, der ligeledes er nyligt restaureret som etimponerende foreningsprojekt. Her vil bestyrelsen være vært ved et traktement i eftermiddagssolen.

Frist for tilmelding af hensyn til traktement er tirsdag den 13. september 2022.Svar evt. på denne e-mail til bestyrelse@byogland-faaborg.dk.

Vi gør vores medlemmer på Korinth-egnen opmærksomme på, at Faaborg-Midtfyn Kommune gang i enområdefornyelse i Korinth de næste 5 år. Puljen til Landsbyfornyelse har til formål at øge bevaringsværdien af boligers udvendige bygningsdele og tilbyder ejere op til 200.000 kr. i støtte til renovering af de ydre dele af deres bolig (klimaskærmen), hvis den bl.a. er fra før 1960 – og renoveringen er i overensstemmelse med bygningens oprindelige byggestil. Ligger dit hus indenfor Korinths bygrænse kan du søge om støtte til 50% af udgiften indtil 2026.

Hvis dit hus ikke ligger i Korinth, så kan du stadig søge om tilskud til 30% af udgiften. Læs mere ombygningsfornyelsen på www.fmk.dk/landsbyfornyelse.

Dialogmøder med kommunen. Bestyrelsen for By og Land Midtfyn og vor bestyrelse mødes igen den 6.september 2022 med repræsentanter for forvaltningen. Har du et emne, som du finder vi bør bringe på bane, hører vi meget gerne fra dig.

Vær også opmærksom på, at der i det nyeste nummer af By & Land bringes en artikel af Flemming Brandrup om den lokale ugeavis og hans initiativ for formidling af historiske huse i Faaborg by.

Husk: alle referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger er altid at finde på vores hjemmeside: www.byogland-faaborg.dk/

Næste bestyrelsesmøde er mandag den 10. oktober 2022.

Venlig hilsen

Bestyrelsen

By og Land Faaborg & Omegn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...