Nyhedsbrev fra By og Land Faaborg og omegn

Udgivet den:03 august 2023
By By og land Faaborg og omegn

Nyt fra By og Land Faaborg og Omegn; maj, 2022

Vi har nu afholdt årets 2. bestyrelsesmøde. Her blev vi enige om, som noget nyt, at medsende referater fra møderne her i nyhedsbrevet for at lette medlemmernes adgang til informationerne. Glem nu ikke at der er en ledig plads i bestyrelsen. Hvis du kunne være interesseret, er du meget velkommen til at kontakte os her på e-mail.

Vi drøftede derudover kommunens planer om et solcelleanlæg vest for Øster Hæsinge. Planerne er fortsat på et meget overordnet niveau, og vi vil afvente eventuelle bemærkninger fra vores medlemmer og fra kommunen om den videre proces.

Fra et medlem har vi modtaget et opråb om, at foreningen bør kæmpe imod hver gang en bevaringsværdig bygning søges nedrevet. Det drejer sig denne gang om den bevaringsværdige ejendom, Faurshøjvej 33, i Vester Åby, som ejer ønsker nedrevet. Vi vil dog forbeholde os muligheden for at komme med en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde. Hvis vi modsætter os hver gang uden skelen, vil vores indstilling i sidste ende miste værdi. Vi forstår dog forbitrelsen ved at se endnu et stykke bygningskultur forsvinde og vil i vores dialog med kommunen opfordre til, at der udarbejdes langt flere bevarende lokalplaner i Faaborg-Midtfyn.

Som spændende eksempel kan nævnes en ny lokalplan i Odense Kommune, som omfatter 111bevaringsværdige gård- og landbrugsbygningsanlæg spredt over hele kommunen, der netop har til hensigt at hindre nedrivning uanset bygningernes placering og anvendelse i dag.

Vi har slutteligt modtaget henvendelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune med invitation til havnevandring og borgerworkshop om stormflodssikring i Faaborg. Invitationen videresendes hermed til jer som vedhæftet.

Husk: alle referater fra bestyrelsesmøder og generalforsamlinger er altid at finde på vores hjemmeside:www.byogland-faaborg.dk/

Næste bestyrelsesmøde er tirsdag den 15. juni 2022.

Venlig hilsenBestyrelsen

By og Land Faaborg & Omegn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...