Nyhedsbrev fra By og Land Faaborg og Omegn

Udgivet den:26 april 2023
By By og land Faaborg og omegn

23. marts 2023

Ny bestyrelse er konstitueret!

Heldigvis skulle det vise sig, at vores lokalområde ikke vil være en bevaringsforening foruden, og vi kan derfor glædeligt meddele, at vi på baggrund af stor opbakning på generalforsamlingen i december netop har konstitueret os med en ny bestyrelse.

Vi byder hjerteligt velkommen til Per Gidionsen Frisk, Torben Madsen, Christina Riis Hansen samt Susanne Jervelund som suppleant.

Foreningens formand er fremover Martin Jonø, næstformanden er Christina Riis Hansen, og kasserer er Michael Juel Lolk. Du er som altid velkommen til at kontakte os på bestyrelse@byogland-faaborg.dk

Udviklingsplan for de havnenære arealer og bymidte i Faaborg

Vi er straks gået i gang med arbejdet og har nu i marts indsendt høringssvar til kommunen om udviklingsplanen for Faaborg havn, som vi vurderer, rummer mange gode og visionære planer for den fremtidige udvikling af havnen og byen. Vi har dog foreslået, at der skabes en stærkere og meget mere ambitiøs kobling mellem de attraktioner som byen, havnen og øhavet kan tilbyde og så oplandets attraktioner. Her har særligt Svanninge Bakker et stort potentiale for samtænkning men bl.a. også Horne Land, områderne omkring Dyreborg, Arreskov Sø m.fl. byder på store oplevelser, der potentielt kan have store synergieffekter. I forhold til ny bebyggelse mellem bykernen og havet mener vi, at der bør lægges stor vægt på, at materialevalg, placering og størrelse på nybyggeriet understreget og binder den gamle bykerne naturligt sammen med havneområdet og sikrer nem adgang til havet og udsynet til samme. Her ser vi jo desværre allerede eksempel på byggeri, der gør det stik modsatte.

Møde med kommunens tekniske forvaltning

Den 11. april 2023 har vi og vores søsterforening, By & Land Midtfyn, møde med teknisk forvaltning. Her vil vi diskutere synligt opsatte varmepumper på facader i midtbyen, tilstanden på byggeforeningshusene på Odensevej samt kommunens arkitekturpolitik.

Vi har på seneste bestyrelsesmøde også drøftet kommuneplantillægget vedrørende dobbelthuse på Oddevej, Avernakø, som er i offentlig høring til den 11. april 2023. Vi mener, at det er et godt forslag og har ingen indsigelser på dette tidspunkt. Referatet fra vores møde er til orientering vedlagt som bilag.

Landsforeningens generalforsamling den 22. april

Vær opmærksom på, at Landsforeningen for By og Land holder generalforsamling på Sostrup Slot i Gjerrild den 22. april 2023. Her vil der være mulighed for at opleve slottet og klostret samt besøge Grenaa Gymnasium tegnet i 1961 af Kjaer og Richter samt Grenaa Dampvæveri, som er omdannet til forretninger, kontorer og boliger. Som medlem af en lokalforening er du velkommen til at deltage. Se mere på landsforeningens hjemmeside: byogland.dk/arrangement/generalforsamling-2023/

Vores næste bestyrelsesmøde er den 1. maj 2023. Hvis du har input hertil, er du velkommen til at svare på denne e-mail. Vi hører altid gerne fra vores medlemmer!

Med ønsket om et snarligt varmt forår.

Bestyrelsen

By & Land Faaborg og Omegn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...