Nyhedsmail til medlemmer; sept. 2020

Udgivet den:16 december 2020
By By og land Faaborg og omegn

Kære medlemmer af By og Land Faaborg

Først og fremmest håber vi naturligvis, at I er raske og friske i disse bekymrende tider. 

Bestyrelsen har afholdt efterårssæsonens første bestyrelsesmøde; udendørs og med passende afstand. Og vil her ganske kort berette lidt om vores gøremål. 

Aflyst landsmøde og udskudt generalforsamling

For en sikkerheds skyld skal vi lige starte med at nævne, at vores moderforening, Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, som I alle er medlemmer af, som bekendt skulle have afholdt (et allerede forsinket) landsmøde i Svendborg her i oktober. Det er nu endegyldigt flyttet til 2021 (selve generalforsamlingen afholdes virtuelt). 

Læs mere på landsforeningens hjemmeside. 

Selv skulle vi jo have afholdt generalforsamling i november, men den er ligeledes flyttet til foråret 2021 grundet corona. Vi har i henh. til vores vedtægter ikke hjemmel til at afholde en rent elektronisk generalforsamling; derfor udskyder vi den og indkalder til ordinær generalforsamling i henh. til samme vedtægter, når situationen er mere under kontrol. 

Vi tør til gengæld godt allerede nu love en anderledes og meget spændende generalforsamling… 

Fra bestyrelsesmødet

Som altid kan I læse referater fra tidligere bestyrelsesmøder her: 

Referater fra bestyrelsens møder

Flexboligordningen

På seneste bestyrelsesmøde drøftede vi bla. Flexboligordningen. Særligt i ly af tiderne lige nu, hvor mange har holdt ferie herhjemme og priserne på sommerhuse derfor har været stærkt stigende, er Flexboligordningen blevet endnu mere interessant. 

Læs mere om ordningen i vores kommune her.

Ordningen betyder, at huse i byerne både kan benyttes og sælges som flexboliger; dvs boliger, der ikke bruges som helårsbeboelse og derfor er uden bopælspligt. Ordningen er omdiskuteret. Både fordi der er stor risiko for, at de mindre byer affolkes om vinteren og alt for mange huse står med mørke, triste vinduer. Men det gør også en række af særligt de mindre huse i byerne mere salgbare; huse, mange i dag finder for små til at bo en hel familie i til hverdag.  

Problematikken forstærkes af, at man må udleje sin flexbolig, når man ikke selv opholder sig i den, men “udlejningen må alene ske som et supplement til eget brug og må ikke få professionel karakter”. Man kan med rette spekulere over, hvordan det forbud skal håndhæves og af hvem… 

Havnegade 19A og Dyreborgvej 55

Som nævnt tidligere har ombygningen af Havnegade 19A vores særlige bevågenhed. Det nyeste skitseforslag er ikke stort bedre end det tidligere og vi har derfor udarbejdet en skrivelse, der er sendt til forvaltningen i sidste halvdel af august.

På Dyreborgvej 55 ønskes et seniorboligfællesskab. Ejendommen er bevaringsværdig og også omfattet af den bevarende lokalplan. Vi er uforstående over for den politiske udmelding om at tillade nedrivning af den smukke, markante kampestenslænge. Også her er vi på sagen.

Fredede ejendomme i yderområderne 

Før sommer foreslog vi landsforeningen at gøre noget ved de manglende muligheder for økonomisk støtte, som ejere af fredede ejendomme i yderområderne har. Der bliver nu nedsat et udvalg, der skal se på sagen. Udgangspunktet bliver her på Fyn. Vi håber inderligt, at der kan findes nogle løsninger på landspolitisk niveau, for alt, alt for mange fredede landejendomme lider. 

Vi fortæller mere om udvalget i næste nyhedsmail!

Klostergade 18, Faaborg Dampvaskeri

En længe tiltrængt restaurering af det tidligere Faaborg Dampvaskeri i Klostergade er i disse uger i fuld gang. Vi har haft fornøjelsen af at være ejeren behjælpelig med rådgivning i forbindelse med nuancevalg på facaderne.

Bygningen er oprindeligt opført i 1858 for smedemester Niels Jensen. Det er et smukt toetagers, grundmuret hus, hvor der under vinduerne i stuen er et gennemgående bånd og under vinduerne på 1. sal er sålbænke. Bygningen har tidligere stået i gul blankstensmur, men er nu pudset. 

Vi glæder os selvsagt til at gense bygningen i al sin pragt, når restaureringen er tilendebragt og stilladset fjernes (vi skal nok bringe billeder på Instagram). Det er en markant og vigtig bygning i bybilledet. 

På genhør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...