Referat fra bestyrelsesmøde 26. nov. 2020

Udgivet den:05 december 2020
By By og land Faaborg og omegn

Referat fra bestyrelsesmøde 26. nov. 2020 kl. 19.30 hos Peter Gabel

Deltagere: Jens Peter Ohlsen (ref.), Martin Jonø, Christina Pedersen, Grete Justesen, Peter Gabel og Christina Riis Hansen (gik før tid). Fraværende: Ingen.

Pkt. 1: Godkendelse af referat fra sidste møde

Godkendt. Christina opfordrer til at vi alle i bestyrelsen godkender eller kommenterer referatet umiddelbart efter det bliver sendt ud, så det straks kan lægges på hjemmesiden.

Pkt. 2: Drøftelse af emner til møde med TMU 17. december

Manglende håndhævelse af lokalplaner: Indenfor de bevarende lokalplaner sker der ændringer som ikke overholder lokalplanernes bestemmelser, bl. a. er der en række tilfælde, hvor der er isat plasticvinduer. Hvorledes sikres at borgerne er opmærksomme på planernes bestemmelser og at de overholdes.

Affaldssortering: Med de nye regler for affaldsortering, er der så for de tætte byområder udarbejdet modeller, som både sikrer en brugbar løsning for borgerne, og en æstetisk god løsning for gadebilledet.

Peter og Jens Peter arbejder videre med dagsorden og afstemmer med By og Land i Ringe.

Pkt. 3: Udviklingsforum for Faaborg

Kommunen har inviteret By og Land til at deltage i et nyoprettet udviklingsforum for Faaborg, men på grund af coronasituationen, er arbejdet udsat på ubestemt tid.

Pkt. 4: Den Gamle Gaards nedslidte have

By og Land har fået oplyst at forrige sommers tørke bevirkede at havens buskbom (i lighed med mange andre) ikke overlevede og derfor måtte fjernes.

Pkt. 5: Henvendelse fra Vestergade 8, Faaborg

Martin Jonø har til ejeren Sten Becket udarbejdet forslag til renovering af karnappen på ejendommen. Forslaget  bliver der nu arbejdet videre med.

Hjørneejendommen Hospitalsstræde – Klostergade. Her har Martin ligeledes været indover og hjulpet med farvevalget.

Pkt. 6: Nedrivning Fagsted

Bygningen er meget ringe og har, i lighed med hvad der alt for ofte sker, fået lov til at stå og forfalde. Bevaringsværdien giver derfor desværre ikke længere mening, og vi har fra By & Land ingen bemærkninger til nedrivningen.

Pkt. 7: Begrønning af Sundrenden

Vi afventer projektet, og regner med at den vedtagne plan bliver omdrejningspunktet.

Pkt. 8: Fredede ejendomme i yderområder; nedsættelse af udvalget

Martin har rettet henvendelse til Landsforeningen for By og Land med henblik på at nedsætte et udvalg til at kigge på, hvorledes man kan sikre, at de fredede ejendomme i især det åbne land ikke forfalder og efterfølgende rives ned.

Landsforeningen har meldt positivt tilbage og Martin og Torben Lindegaard er nu ved at etablere et overblik over tilstanden på de fredede ejendomme på Fyn.

Pkt. 9: Evt. – næste møde

Ny bevarende lokalplan for Østerbro: Der afholdes digitalt borgermøde på mandag d. 30. december. Parkerne er i forslaget ikke omfattet af forbud mod bebyggelse. Der bliver mulighed for altaner og terrasser på nogle  ejendomme. Der bliver tilladelse til flexboliger i en tredjedel af boligerne.

Der arbejdes på at finansiere genudgivelsen af Flemming Brandrups bog om Frits Jørgensens huse.

Næste møde 21. januar hos Jens Peter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...