Referat fra bestyrelsesmøde 4. juni 2020

Udgivet den:18 juni 2020
By By og land Faaborg og omegn

Referat bestyrelsesmøde 4. juni 2020 kl. 19.30-21.30, hos Christina P.

Deltagere: Christina Pedersen (ref.), Christina Riis Hansen, Martin Jonø, Grete Justesen, Peter Gabel. Fraværende: Jens Peter Ohlsen

1 Godkendelse af referat fra sidst

Godkendt uden bemærkninger.

2 Opfølgning

2.1 Martin har talt med Karen Margrethe fra landsforeningen; hun er enig i udfordringerne angående forfaldne fredede gårde på landet og vil gerne have forslag til handling; Martin foreslog at nedsætte en arbejdsgruppe til at finde principielle løsninger, særligt omkring de økonomiske aspekter. Arbejdsgruppen skal udelukkende have fokus på yderområder og enfamiliehuse/boliger. Landsforeningen vil tage emnet op på bestyrelsesmøde næste uge. 

2.2 Status på renoveringen af frølageret; intet at gøre ved de markante valg, der er taget for facaderne.

2.4 Dialogmøder med forvaltningen; ingen forventning om, at de starter op igen. Hvis de gør, vil Christina P. og Martin gerne deltage på vegne af By og Land Faaborg og Omegn. På bestyrelsesmødet efter sommer vil vi tage det op igen.

2.5 Udtalelse om projektforslaget angående nybyggeri i Havnegade formuleres af Christina P. og sendes til orientering hos Teknisk Udvalg.

3 Ny hjemmeside

Christina vil gerne lave en ny hjemmeside, med sammenhæng mellem hjemmesiden og foreningens aktiviteter på de sociale medier/instagram. En blog, der opdateres ofte, kan fange opmærksomhed. Videoklip er spændende. Aktualitet er vigtigt. Medlemmerne vil gerne vide hvad vi arbejder med. Referater skal være nævnt på forsiden med dato for næste møde. Christina arbejder videre hen over sommeren.

4 Brainstorm medlemsaktiviteter / generalforsamling med event

Mange spændende forslag på bordet. Vi arbejder videre henover sommeren.

5 Samarbejde med ugeavisen

Artikler af Flemming; videoforedrag med os og andre foreninger. Større synlighed for foreningen. Vi er klar på samarbejde.

6 Fionia-bygningerne

Der må ligge en lokalplan for området. Grete undersøger sagen. Vi tager det op igen på næste møde. Martin undersøger, om den er med i den nye masterplan for Faaborg.

7 Stendigerne.

Stor interesse for instagram-opslaget – også fra Horne Menighedsråd. Stendigerne er fredede. Kan man som ejer få hjælp til at vedligeholde dem? 

Hvad med milepælene? Hvem vedligeholder dem?

Vejdirektoratet vedligeholder det gamle vejhegn over åer – de mangler bl.a. Nørremarken. Vi vil overveje, om vi skal tage kontakt.

8 Eventuelt

Næste bestyrelsesmøde i kalenderen – torsdag den 13. august – hos Martin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...